У вівторок ввечері, 26 січня, в Чернівецькій області помітили місячне гало - дуже рідке атмосферне явище, побачити яке щастить далеко не всім.

Зроблені світлини користувачі публікують у соціальних мережах.

Гало – це оптичне явище в атмосфері, яке виникає унаслідок заломлення та відбиття світла у льодяних кристалах. Найпоширеніша форма гало — світле слабко забарвлене коло навколо Сонця чи Місяця. В Україні гало можна спостерігати 70-120 разів на рік, але воно здебільшого малопомітне. Яскраве й добре помітне гало з'являється 10-20 разів на рік.

фото: Facebook

Поява гало часто означає, що скоро зміниться погода — стане холоднішеабо прийдуть вологі атмосферні фронти.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

скріншот: Facebook

Тим часом в Харкові в небі помітили гало у вигляді стовпів світла. Його можна було побачити як вночі, так і вдень. Місцеві жителі почали ділитися фотографіями, які вони зробили. Гало було помітно практично з будь-якої точки міста.

Нагадаємо, раніше Миле захоплення "сонечками" - Українка зібрала найбільшу колекцію і потрапила до Книги рекордів Гіннесса

Про це повідомила в Facebook керівник Національного реєстру рекордів Лана Вєтрова.

Як повідомляє портал "Знай.uа" Лізуть у всі щілини і кусаються: українців атакували колонії бридких істот

Також "Знай.uа" писав, що Вулиці Чернівців атакують огидні зелені окупанти-зжирають все на своєму шляху

Про це розповідають місцеві жителі, які публікують в соціальних мережах фото і відео огидних «окупантів».