На Буковині чоловік намагався перетнути державний кордон між Україною та Румунією, і вивезти з країни деякі заборонені речі. Про це розповіли у прес-службі Буковинської митниці.

Як зазначається, чоловік мав намір перетнути кордон через пункт пропуску "Порубне - Сірет" митного поста "Вадул-Сірет". Із собою уродженець Івано-Франківської області мав низку культурних цінностей й товарів військового призначення.

Минаючи митний контроль, чоловік надав перевагу спрощеній системі "зелений коридор", яка передбачає, що із собою громадянин не має жодних товарів, які б підлягали письмовому декларуванню чи мали б оподатковуватися митними платежами, і не є забороненими відповідно до українських законів.

Однак огляд речей чоловіка показав, що той збрехав – у нього виявили раритетний магнітний компас 1955 року виробництва, секстант 1971 року виробництва та 6 протигазів. Ці речі мають військове призначення і не підлягають вивезенню за кордон.

Крім того, порушник віз із собою італійський акордеон "Firotti" та фотоапарат "Фотокор-1" (випускався до 1941 року) з кількома касетами до нього.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Нагадаємо, раніше Неадекватний водій протаранив пункт пропуску Криму: "відпустіть, а то вб'ю"

Як повідомляє портал «Знай.uа» Українці масово кинулися до Польщі після Різдва: кутю з'їли, пора на заробітки

Також «Знай.uа " писав, що На варті держкордону з Росією стала спритна вівчарка Лора: затримує порушників і виявляє контрабанду