У Чернівцях волонтерка Ольга Михайлова утримує притулок "Каруна", де мешкають хворі та старенькі "хвостики" - коти, собаки, птахи та навіть лисиці.

Назва "Каруна" означає "співчуття". Так назвав заклад чоловік Ольги, що помер кілька років тому. З того часу жінка сама займається знедоленими хвостатими, пише "МБ".

"Це був перший притулок для тварин в Україні. Чоловік працював у Києві, а потім повернувся у Чернівці, вирішив допомагати тим, хто цього потребує, і створив центр для тварин. Був у нас собака, якого прив’язали до дерева залізним дротом, ще одного собаку ми викупили з перебитим хребтом. Чоловік їх лікував, привозив ветеринарів", - розповідає Ольга Михайлова.

фото: Молодий буковинець

Десять років тому у притулку "Каруна" було майже сто тварин, а у 2016 році багато тварин померло від старості.

"Через фінансову кризу вирішили не розширювати притулок, а турбуватися добре про тих тварин, які у нас є. Зараз у притулку живе 32 собаки, шість котів. Всі ці тварини старі й доживають віку, але ми зробили все, щоби вони жили у комфорті. Тварини живуть у двох ангарах, які спеціально збудували з вольєрами. У кожного собаки є своє місце, взимку стелимо там сіно. За тваринами доглядають двоє волонтерів. Вони їх годують, тричі на день вигулюють. Тварини в нас не худенькі, й ми цьому радіємо", – каже Ольга.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

фото: Молодий буковинець

Також у притулку живе лисиця Луїза, яка навіть дозволяє себе гладити.

фото: Молодий буковинець

"Ми взяли цю лисицю маленькою. Її у лісі знайшов мисливець і не знав, що з нею робити. Мій чоловік її викупив і тварина живе у нас вже понад п’ять років. Лисиця звикла до людей. Я її можу погладити. Вона любить сир сулугуні, копчені крильця. Якщо є така можливість, то намагаюся її балувати. Тепер будуємо для неї просторий вольєр з будиночком, драбинками", – продовжує Ольга.

фото: Молодий буковинець

Живуть у притулку у птахівнику сойки, голуби. Мають старого фазана, який майже сліпий. Це всі птахи з якимись вадами, яких не можемо відпустити на волю.

фото: Молодий буковинець

Ольга переважно витрачає на догляд за тваринами власні кошти. Та нещодавно до цього долучилися волонтери.

фото: Молодий буковинець

"До карантину все утримання було за власні кошти, допомагали кілька спонсорів. Під час карантину почали співпрацювати з громадською організацією "Небайдужі", виявилося, що там багато однодумців", – каже Ольга.

фото: Молодий буковинець

Тим часом хворих та побитих коней, який чекала б неминуча смерть, рятує чернівецька родина.Сім`я Родигіних облаштувала невеличкий притулок, куди забирає тварин, яких врятували від скотобійні. Усіх мешканців вони утримують за власний кошт.

Також Знай писав, що кішка Моніка пережила зраду перших господарів і опинилася в притулку через хворобу. Однак її взяли небайдужі люди і виходили. Тепер тварина вибрала собі лідера і пильно стежить за ним поки він працює за комп'ютером.

Нещодавно Знай передавав, що у Чернівцях зоозахисники та волонтери рятують собаку, яка пересувається на " інвалідному візку". Що сталося з твариною достеменно невідомо, але волонтери кажуть, що їй необхідна діагностика та реабілітація.