На вході до Чернівецької обласної клінічної лікарні з'явилися інформаційні таблички, виконані шрифтом Брайля спеціально для незрячих пацієнтів. Вони розташовані таким чином, щоб до них могла дотягнутися і людина в інвалідному візку.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав лікар-анестезіолог Андрій Аносов.

"Позитив! Вперше таке побачив в Україні. Табличка розташована на рівні руки людини середнього зросту. До неї веде пандус. До шрифту Брайля можна доторкнутися навіть сидячі у візку. Невже ми дійсно потроху стаємо цивілізованою країною? Приємно", - написав медик.

фото: Facebook

Глава Департаменту охорони здоров’я Чернівецької ОДА Олег Чорний зазначив, що таблички встановили у рамках виконання вимог НСЗУ до контрактування закладів охорони здоров’я.

"Заклади охорони здоров’я повинні виконати вимоги щодо доступності. Такі таблиці – це також одна з умов щодо доступності. Тому це загальна практика. Це нормальна, правильна річ, європейський підхід.Будемо старатися, щоби всі заклади охорони здоров’я Буковини працювали в такому напрямку. Таблички будуть встановлювати згідно чіткого переліку вимог, де вони мають бути. Йдеться про більшість медзакладів області", - сказав він.

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

фото: Facebook

Нагадаємо, зірка "Україна має талант" помер від агресивного раку: "Вічна тобі пам'ять, Петрусю".

Раніше повідомляли, що раптова смерть зірки "Х-фактора" шокувала мережу. Чотири роки 28-річний хлопець боровся з панкреатитом, але хвороба, на жаль, виявилася сильнішою. Про трагедію стало відомо після того, як на Facebook-сторінці співака його колеги і друзі почали залишати пости скорботи.

Як повідомляв Знай.uа, важке захворювання обірвало життя легендарного Прикарпатського священика.

Знай.uа писав, у Львові помер колишній депутат і військовий медик.