Чернівці "загрузли" у наслідках консервативних рішень попередньої влади, і місто як ніколи потребує інноваційних рішень, технологічного прориву та закінчення епохи корупційного схематозу.

Про це на своїй сторінці в Instagram написав очільник міста Роман Клічук.

"... за минулі місяці ми з радниками та заступниками провели численні зустрічі з різними організаціями стосовно технологічних рішень. У процесі роботи в нас утворилась неформальна, але дуже активна «команда smart city» в яку увійшли представники Чернівецького IT-кластера, бізнесу, громадськості. Наразі ми розробляємо та готуємо до презентації концепцію цифрової трансформації Чернівців.


Хочу підкреслити дещо дуже важливе. Запуск smart city не лише зробить життя чернівчан значно комфортнішим. Така система – це також потужний інструмент боротьби з корупцією та схематозом. Адже вона робить різні процеси прозорими і зменшує значення людського фактору там, де на людину очікують, скажімо так, корупційні спокуси", - розповів Роман Клічук.

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче В Україні вводять новий вид оренди: пощастить тим, хто винаймає житло Кого не мобілізують до армії: перелік професій
Показати ще

Раніше стало відомо, що Чернівці потрапили у п`ятірку міст-учасників програми "Місто доброчесності", і зараз вирішується питання про викорінення однієї з найболючіших проблем - корупції.

Трохи раніше Роман Клічук натякнув чернівчанам на "сміттєву люстрацію", маючи на увазі чиновників міської ради, які не хочуть іти зі своїх посад. Очільник міста пояснив, що чимала кількість чиновників, які обіймають посади керівників комунальних підприємств і департаментів, знаходяться на своїх місцях тільки тому, що до них ще не дійшли руки.