У Чернівецькій області у селі Задубрівка сьогодні шість прихильників ПЦУ жорстоко побили 63-річного прихожанина Свято-Михайлівського храму Української Православної Церкви Василя Хащіюка.

Як повідомляє Центр інформації УПЦ з посиланням на телеграм канал Чернівецько-Буковинської єпархії УПЦ, в результаті нападу чоловік отримав струс мозку, множинні забої обличчя і тіла, був госпіталізований.

На Буковині побили 63-річного прихожанина
На Буковині побили 63-річного прихожанина

«Василь Хащіюк повертався додому з чергування у церкві. У селі Задубрівка релігійна громада понад 680 днів цілодобово молиться і захищає православний храм. Кожен з парафіян має свій час, коли чергує, церква ніколи не залишається без людей, бо час і день наступного штурму ніхто не знає. По дорозі додому, 6 хлопців напали на літню людину, напевно, з метою «переконати» Василя у істинності їхньої віри», - зазначили у прес-службі єпархії.

На Буковині побили 63-річного прихожанина
На Буковині побили 63-річного прихожанина

Популярні новини зараз
Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Кого не мобілізують до армії: перелік професій
Показати ще

Також повідомляється, що деякі з нападників вже «відзначилися» раніше при спробі захоплення храму 4 травня 2020 року, але так і не були притягнуті до відповідальності.

«Госпіталізація і тривала реабілітація. Для літньої людини численні травми могли закінчитися летально», - підкреслили у єпархіальній прес-службі.

Як повідомлялося раніше, церковна громада УПЦ в Задубрівці пережила штурм і спробу захоплення храму, парафіяни Свято-Михайлівського храму цілодобово стоять на сторожі святині.