У Дніпрі затримали чоловіків, які дали неправдиві відомості про мінування.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Дніпропетровської області.

Правоохоронцям вдалося затримати двох чоловіків, які дали неправдиве повідомлення про замінування суду. Чоловікам загрожує покарання за частиною 1 статті 259 Кримінального кодексу України (завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху, загроза загибелі людей чи інші тяжкі наслідки).

Правоохоронці Дніпра з'ясували, що у квітні 30-річний чоловік зустрівся зі своїм 26-річним знайомим і умовив його вчинити злочин. За це він пообіцяв йому винагороду.

Популярні новини зараз
Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Чоловік зателефонував на стаціонарний телефон Центрального апеляційного господарського суду і повідомв про те, що зал суду заміновано. Правопорушники знали, що дають неправдиву інформацію, і це створить обстановку загального страху і паніки у людей, порушить громадську безпеку.

Організаторів злочину будуть судити по частині 3 статті 27 і частині 1 статті 259 Кримінального кодексу України. Також чоловікам доведеться відшкодувати збитки в розмірі понад 67 тисяч гривень за хибний виклик.

Нагадаємо, що у вівторок, 11 червня, близько 8:40, у Дніпрі знову почалася серія "мінувань".

Як раніше повідомляв портал "Знай.ua" , 10 червня правоохоронці Львова перевіряють інформацію про замінування більше 10 об'єктів у місті.

Також портал "Знай.ua" писав, що у Києві на станції метрополітену "Театральна" і "Золоті ворота" закриті на вхід/вихід через анонімне повідомлення про мінування.