Сьогодні, 2 липня у Кам'янському 23 річниця трагедії, яка забрала життя 34 людей. Більше 100 людей отримали травми в результаті цієї трагедії, щоб врятуватися, люди розбивали вікна і вистрибували на ходу.

Про це повідомляє інформаційний портал "Дніпровська панорама".

Ця катастрофа стала найбільшою за всю історію електротранспорту України. 2 липня 1996 року близько 18 години трамвай КТМ-5 слідував по маршруту № 2а по вулиці Чапаєва вниз, у напрямку Ленінградського проспекту. На дуже крутому узвозі у нього відмовили гальма.

Трамвай вже встиг набрати величезну швидкість, і після двох кілометром некерованого руху зійшов з рейок. Від удару платформа з колесами зупинилася, але корпус салону, який відірвався від основи салону полетів далі. Очевидці кажуть, що в той момент швидкість трамвая було не менше 70 км/год.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одна квитанція "поважчає" на 150 грн: як в Україні зміняться тарифи на світло, газ та воду Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Причини аварії

Урядова комісія назвала кілька причин цієї катастрофи: брак кадрів, зношеність трамвая, халатність працівників депо.

Цим трамваєм керувала 20-річна дівчина, яка за кілька місяців до події закінчила прискорені курси у Вінниці.

Деякі стверджують, що від сильного переляку вона знепритомніла, і трамвай став повністю некерованим.

У цей день дівчина передала диспетчеру інформацію про проблеми в акумуляторній системі, однак трамвай випустили на лінію, оскільки не вистачало рухомого складу.

Нагадаємо, в Дніпрі городяни теж обурені поведінкою водія маршрутки №9, який курсує між Сухачевкою площею Старомостовою. Виявляється, що водій нешанобливо ставиться до літніх людей.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв про те, що в одному з дніпровських трамваїв раптово помер пасажир.

"Знай.uа" писав про те, що у Харкові на лінії випустили тролейбуси, в яких не працюють кондиціонери.