Український кіборг, який пройшов афганську війну, рятує сина, який постраждав через вибух на дитячому майданчику під Дніпром.

Про це повідомляє портал "Информатор".

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

"На дитячому майданчику дітлахи, молодшому з яких 5 років, раскурочивали і підпалювали снаряд. Слідство зараз встановлює, який саме. Але, за описом Саші, це, швидше за все, був снаряд від РПГ. Саня, позивний "Гарік", побачивши це, кинувся до дітей, вирвав з рук вже займистий снаряд і хотів кинути його в бік від пацанів. Але там йшла 12-річна Юля. І курсант спробував викинути снаряд вперед, де не було людей. Але було вже пізно. Снаряд розірвався в його руках", — розповів громадський діяч, боєць АТО Сергій Цигіпа.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Снаряд відірвав Олександру три пальці правої руки і пошкодив черевну порожнину. Відразу після події Саша подзвонив батькові — кіборгу Петру Гаркуші.

"Оцінивши стан скривавленого сина, він похромав додому за натовською аптечкою, яку йому побратими подарували на дембель. Укол американського буторфанола (опіоїдне знеболююче) практично врятував життя синові. Коли приїхала "швидка", сержанту Петру Гаркуші медики так і сказали: "…ти встиг врятувати сина". Але це був тільки початок ходіння по муках. 3 операції. 3 клінічних смерті у 16-річного курсанта", — додав Сергій Цигіпа.

На сьогоднішній день в критичному стані залишаються Саша Гаркуша і маленький 5-річний Сашко.

Нагадаємо, що у Дніпровській області на дитячому майданчику прогримів потужний вибух, в результаті якого поранення отримали шестеро дітей.

Як раніше повідомляв портал "Знай.uа", у Броварах, що на Київщині, невідомий ходив з автоматом по дитячому майданчику.

Також портал "Знай.uа" писав, що недалеко від Маріуполя сталася трагедія: молодий хлопець підірвався на міні.