Під час відвідання ДП "Виробниче об'єднання Південний машинобудівний завод ім. О. М. Макарова" у Дніпрі, президент України Володимир Зеленський наголосив, що, проводячи закупівлі, представники влади повинні віддавати перевагу вітчизняному виробнику.

Про це повідомляють на сайті Президента України.

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Спілкуючись із працівниками підприємства, Володимиру Зеленському поскаржилися, що міська влада Києва не розрахувалася за поставлені місту трамваї. Володимир Зеленський одразу зателефонував меру столиці Віталію Кличку.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"Вони виконали замовлення, а грошей люди не отримали. До мене звертаються як до Президента, я телефоную вам. Але найголовніше питання не в цій заборгованості, хоча я прошу вас її сплатити, а в тому, що вони хотіли брати участь у тендері, але його кваліфікаційні умови прописали таким чином, що український виробник не може брати в ньому участі. Тобто умови прописані під постачання з-за кордону. Якщо можна, розберіться з питанням фінансів. А щодо того, як використовувати нашого вітчизняного виробника, який для нас у пріоритеті, ми з вами поспілкуємося окремо", – додав український президент.

Нагадаємо, що мер Києва Віталій Кличко зробив приголомшливу заяву – під час розмови із Президентом України Володимиром Зеленським стало відомо, що незабаром на посаді голови КМДА з'явиться інша людина.

Як раніше повідомляв портал "Знай.ua", мер Києва Віталій Кличко заявив, що планує звернутися до суду з позовом проти телеканала "1+1".

Також портал "Знай.ua" писав, що мер Києва Віталій Кличко заявив, що у разі розподілу повноважень мера столиці і голови Київської міської державної адміністрації він ініціюватиме дострокові вибори київського міського голови.