У Дніпрі встановили понтонний міст, який з'єднує правий берег з Монастирським островом.

Про це повідомляє Інформатор.

З 18 по 21 липня у Дніпрі пройде міжнародний фестиваль "Джаз на Дніпрі. New story" на Монастирському острові. У цьому році тільки на цій локації очікують близько 4,5 тисячі гостей.

Для того, щоб гостям фестивалю було комфортно пересуватися від локації до локації організатори встановили понтонний міст. Це військова конструкція, проте міст унікальний для України, адже вперше спорудження використовується в мирних цілях. Він буде повністю пішохідним. На вході на міст у відвідувачів будуть перевіряти квитки, а поруч розташується стоянка.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Організатори фестивалю відзначають, що плани про такий міст були вже давно, але тільки в цьому році з'явилася технічна можливість для його установки. До того ж у цьому році очікується набагато більше гостей ніж роком раніше.

Роботи тривали 4 дні. Звести конструкцію мосту допомогли українські військові. Понтонна переправа має 43 секції і може витримати до 516 тонн навантаження. Довжина моста — 250 метрів, пішки подолати його можна в середньому за чотири хвилини.

Фестиваль "Джаз на Дніпрі. New story" стартував 18 липня. На заході очікуються виступи світових зірок джазу і майстер-класи.

Нагадаємо, що президент Зеленський і мер Дніпра Філатов уклали парі.

Як раніше повідомляв портал "Знай.иа" , влада Дніпра почали активну боротьбу з ямами на дорогах. Але з-за цього доведеться перекрити деякі дороги і можуть утворитися затори.

Портал "Знай.иа" писав, що на дорозі в Приморському районі Одеси утворився черговий провал.