Підсумки минулого тижня, яка відзначилася великою кількістю резонансних подій, під час прес-конференції підбили керівники ГУ Нацполиции і Центрального територіального управління Нацгвардії, а також спікери аварійно-рятувальних служб Дніпра. Про це повідомляє «Інформатор».

Дар'я Гречищева прес-секретар ГУ ДСНС в Дніпропетровській області

За словами прес-секретаря Головного управління ДСНС Дар'ї Гречищевой, за минулий тиждень рятувальникам довелося майже 400 разів виїжджати на виклики громадян. З 173 пожеж, що сталися в області, 46 випадків загоряння зафіксовано в житловому секторі. У вогні загинула одна людина, ще п'ятеро постраждали. Серед постраждалих – дитина.

Крім того, співробітникам ДСНС вдалося виявити і знешкодити 38 боєприпасів. Чотири рази були отримані повідомлення про мінування.

У ДСНС також відзначають, що найбільше нещасних випадків сталося на воді. Зокрема, ведуться пошуки тіла рибака, який трагічно загинув на Куриловском котловані 16 серпня. Пошуки тіла ускладнює сильна течія в районі події.

Популярні новини зараз
ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Орендарі можуть привласнити житло? Що треба знати Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше
Показати ще

У Кривому Розі 13 серпня рятувальникам довелося визволяти хлопця, який застряг у віконній решітці квартири на другому поверсі. Потерпілий пояснив свої дії тим, що намагався потрапити в гості до друга, якого не випускали гуляти.

Гречищева нагадала про трагедію, що сталася в Одесі в ніч на 17 серпня, що забрала життя дев'ятьох людей. У зв'язку з загибеллю людей по всій території України плануються перевірки пожежної безпеки у готелях та інших подібних закладах.

Павло Кишень — старший інспектор прес-служби управління патрульної поліції патрульної поліції

Старший інспектор прес-служби управління патрульної поліції Павло Кишень розповів, що за минулий тиждень патрульні виїжджали на виклики більше 3,5 тис. разів. Було складено 1869 протоколів про порушення ПДР, виявлено 104 випадки керування автомобілем у нетверезому стані. Зафіксовано 109 дорожньо-транспортних пригод, з них 19 – з постраждалими.

Вісім разів патрульним повідомляли про пограбування, чотири рази – про розбійних нападах, 46 раз – про крадіжки, 63 рази – про бійки. Розкрити по гарячих слідах вдалося 12 крадіжок, п'ять пограбувань і всі випадки розбою.

За словами Карманова, 14 серпня на бульварі Слави патрульні запобігли крадіжку комунальної власності: троє чоловіків намагалися викрасти сміттєвий бак і металевий стовп.

Жінку з дитиною, які опинилися заручниками острова Червоний Водник посеред річки Дніпро, патрульним довелося рятувати 15 серпня. Як з'ясувалося, постраждалих на острів привезли на човні знайомі, з якими вони святкували день народження. Захмелілі чоловіки вирушили назад, забувши на острівці маму і малюка без будь-якої можливості повернутися на берег.

Володимир Богонис — заступник начальника Головного управління Національної поліції у Дніпропетровській області

заступник Начальника ГУ Нацполиции в Дніпропетровській області Володимир Богонис повідомив, що в області за тиждень зафіксовано 17 811 тис. кримінальних правопорушень, шість випадків нанесення умисних тяжких тілесних ушкоджень, 37 випадків грабежу, 93 факти шахрайства, три випадки розбійного нападу, три вбивства і 626 крадіжок.

Співробітникам поліції вдалося розкрити всі випадки вбивства і розбійних нападів.

У Нацполиции відзначають, що триває боротьба з нелегальним ігровим бізнесом – зафіксовано 93 повідомлення про діяльність клубів з ігровими автоматами. У 29 залах проведені обшуки, вилучено апаратура, їх діяльність припинена. На Вокзальній площі закритий ігровий зал, викликав особливе обурення жителів Дніпра. У списку правоохоронців – ще 600 подібних закладів по всій області, їх планують закрити до початку осені.

В області також зафіксовано нові випадки наркоторгівлі. У Царичанському районі поліція вилучила 1,5 тис. кущів конопель, в с. Піщанка – ще 200 кущів. Для виявлення посівів заборонених культур використовується авіатехніка.

Сергій Шенклян прес-офіцер Центрального територіального управління Національної гвардії України

«минулого тижня у Дніпрі також стартували масштабні навчання особового складу Національної гвардії», – повідомив прес-офіцер Центрального територіального управління Нацгвардії України Сергій Шенклян.

Військовослужбовців також задіяли у переливанні міських вулиць міста. Самостійно і в співпраці з патрульної поліцією вони зафіксували 30 адміністративних правопорушень. В одному з випадків їх увагу привернув чоловік зі стартовим пістолетом. Як виявилося, він переробив зброя для стрільби бойовими патронами. Чоловік був затриманий, а його пістолет відправлений на експертизу.

Нагадаємо, у Дніпрі на території лікарні виявили труп чоловіка, який покінчив життя замоубийством.

Як повідомляв раніше Знай.иа у дніпровському кінотеатрі п'яні студентки влаштували стриптиз.

Також Знай.иа писав про те, що власнику згорілого в Одесі готелю "Токіо Стар" вручили підозру.