Відпочинок дніпрян на річці Дніпро стає все менш комфортним, адже прогулянку по набережній з легкістю псує запах річки.

Про це повідомляє Інформатор.

Екологічний стан головної річки України опинилося під серйозною загрозою. Одна з причин - втрата Дніпром власного течії, що позначилося і на якості річкової води.

Прекрасна новина!

Тепер Знай.ua стали ще ближче і доступніше. Скоріше качай програми для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Все це в неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще


"Річка не в змозі змити все те, що потрапляє в неї разом з побутовими та виробничими стоками. Адже по берегах Дніпра стоять мегаполіси, металургійні і хімічні гіганти", — заявляє голова Асоціації рибалок України Олександр Чистяков.


Також експерт розповів, що зникають і малі річки, які впадають у Дніпро, наповнюючи його. Малі річки зникають через зневажливого ставлення до них, у них скидали стоки і зливи. По дренажним каналах у малі річки потрапляють пестициди, і інша хімія випалюють все живе.

На даний момент мілини займають 30 % дніпровського басейну. При тому, що критичною масою вважається 15 %.

Нагадаємо, що під час купання в Азовському морі чоловік пірнув і не зміг виринути. Поруч були близькі, які відчайдушно намагалися його врятувати.

Як повідомляв Знай.ua, в Азовське море "змінює колір", в воду - ні ногою: туристи тікають, не озираючись