На Дніпропетровщині тисячам хворим на цукровий діабет відмовили в інсуліні.

Про це повідомляє інформаційний портал "Кривий Ріг life".

В Україні всі інсулінозалежні хворі забезпечуються безкоштовним інсуліном.

Прекрасна новина!

Тепер Знай.ua стали ще ближче і доступніше. Скоріше качай програми для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Все це в неповторній подачі журналістів нашого порталу!


Механізм забезпечення наступний: хворий отримує рецепт у свого лікаря на інсулін, з рецептом звертається в аптеку – учасника державної програми "Доступні ліки" і отримує безкоштовно/або з мінімальною доплатою інсулін. А вже на основі цих рецептів держава відшкодовує аптекам кошти.

У Криворізькому міськвідділі розповіли, що держава затримує фінансові виплати аптекам за виданий пацієнтам інсулін, що в свою чергу, ставить під загрозу забезпечення аптек інсуліном та видачу/продаж його хворим людям.

За станом на 1 серпня, держава заборгувала за інсулін більше 3 мільйонів гривень.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються
Показати ще

Нагадаємо, що в Овідіопольського району в Одеській області сталося масове отруєння людей.

Як повідомляв портал Знай.ua на Прикарпатті змія вкусила чоловіка за палець

Також Знай.ua писав про те, що тепер вчені можуть стверджувати про шкоду вейпа