Мешканка Дніпра, яка гуляла з сином, в парку Шевченка помітила, що на кущі бузку з’явились квіти, повідомляє портал “Дніпровська панорама”.

Директор дніпровського ботанічного саду Анатолій Кабар плояснив, що це явище має назву “повторне цвітіння” та найчастіше буває, коли рослина хвора чи скоро загине. Також повторне цвітіння може буди спровоковане різким перепадом температури.

Повторне цвітіння не є чимось незвичайним — таке явище спостерігається вже понад десять років. Переважно воно буває в тих рослин, які були завезені з інших регіонів. Це красиве явище може послабляти рослини та призводити до їхньої загибелі взимку.

Нагадуємо, що в цьому році подібне явище сталось в столиці — посеред літа розквітли київські каштани.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Як раніше повідомляв портал "Знай.ua", ужгородці дочекалися весняного дива та радіють цвіту сакури. Засаджені японською вишнею вулиці Довженка і Ракоці перетворилися на квітучу алею. Вони щороку заманюють своєю красою тисячі туристів.

Також портал "Знай.ua" писав, що в останньому зимовому місяці, лютого, Карпати радують жителів і туристів первоцвітами. Так, в Карпатах з'явилися перші крокуси.