Домашнє насильство величезна проблема для України і зокрема для Дніпра. Багато жінок роками терплять тиранів і не звертаються в відповідні органи. Багато жінок терплять знущання через те, що не можуть себе самостійно забезпечити або ж їм просто нікуди втекти від тирана.

Є й такі жінки, що постійно заявляють про насильство в поліцію, але раніше за законодавством вони не могли нічого зробити. На щастя, все змінилося, і тепер правоохоронці мають законні підстави тимчасово виселити домашнього тирана, передає Інформатор.

Ілюстративне фото


Начальник управління превентивної діяльності ГУНП у Дніпропетровській області Сергій Мороз розповів, що зараз на Дніпропетровщині почали працювати мобільні групи з протидії домашньому насильству. Незважаючи на те, що вони працюють відносно недавно, ці мобільні групи вже досягли значних результатів. Так, за перші робочі дні вони виписали 30 приписів та 140 протоколів за вчинення домашнього насильства. Зараз у Дніпрі працює лише 2 таких мобільні групи.

"Планується, що в кожному місті, де чисельність населення перевищує 50 тисяч, буде працювати не менше однієї групи", - повідомив Сергій Мороз.

Тепер якщо мобільна група вважає, що тиран може нести загрозу сім'ї йому можуть заборонити з'являтися вдома протягом 1 — 10 днів.

У Дніпрі за півтора місяці роботи мобільних груп з протидії домашньому насильству винесено 160 термінових заборонних приписів

#Дніпро За півтора місяці роботи мобільних груп з протидії домашньому насильству винесено 1⃣ 6⃣ 0⃣ термінових заборонних приписів За словами заступника начальника управління превентивної діяльності ГУНП в Дніпропетровській області Сергія Мороза, тільки з початку року за фактом вчинення сімейного насильства до поліції Дніпропетровщини звернулося понад вісім з половиною тисяч осіб. Щодоби лише у Дніпрі поліція отримує до 60 викликів про допомогу за такими фактами. Детальніше ➡ https://bit.ly/2p3pZgu Юрий Небесский Володимир Богоніс Старчевська Ганна Olga Kuznetsova

Geplaatst door Поліція Дніпропетровської області op Maandag 11 november 2019

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Нагадаємо, що колишній вихованець Одеського притулку поділився жахливими спогадами і розповів про жахи, які творяться у дитячому закладі.

Як повідомляв портал Знай.uа в одному з дитячих притулків Одеси 16-річний підліток ґвалтував і бив дітей протягом декількох місяців.

Також Знай.uа писав, столичному дитсадку LeapKids приховують факти знущань над дітьми і відмовляються повертати гроші батькам.