Міністр інфраструктури України Владислав Криклій озвучив плани з будівництва нового аеропорту у Дніпрі.


Про це він заявив під час представлення програми дій свого міністерства.

Владислава Криклій зазначив, що міністерство інфраструктури збирається протягом найближчих п'яти років підвищити аеромобильність в Україні з 5 до 15%. За бюджетні гроші планують провести масштабну реконструкцію аеропорту в Дніпрі. Також міністерство інфраструктури планує відкрити ще два аеропорти - в Мукачеві та Ізмаїлі.

Програма дій Міністерства інфраструктури України


Для того, щоб популяризувати внутрішні авіаперевезення, міністр Владислав Криклій пропонує зменшити податки для перевізників.

Крім будівництва нових аеропортів міністерство планує провести модернізацію аеропортів в Херсоні, Чернівцях та Запоріжжі за рахунок залучення грошей інвесторів шляхом передачі їх в концесію.

Варто відзначити, що українська держава виділить на будівництво аеропорту в Дніпрі 1 млрд грн. Ще 200 млн грн будуть перерозподілені з проекту аеропорту у Дніпропетровській області біля села Солоне.

Нагадаємо, Scandinavian Airlines повернулася в Київ і відкрила новий прямий рейс з Осло.

Як повідомляв портал Знай.ua , в Євросоюзі підвищили вартість квитків на лоукостери.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Також портал Знай.ua писав, що "Міжнародні авіалінії України" скорочують польоти з аеропорту "Бориспіль".