У четвер, 12 грудня, в Дніпрі помер легендарний ракетник, який 45 років свого життя присвятив космосу, — Володимир Команов.

Сумну звістку повідомили у прес-службі КБЮ.

Володимир Команов, фото: Інформатор

Володимир Команов брав участь у розробці інноваційних методів та засобів телеметричних вимірювань при запусках ракет шахтного базування. Здійснював технічне керівництво розробкою, експериментальним відпрацюванням, льотними випробуваннями і здачею в експлуатацію легендарних космічних ракетних комплексів "Циклон-2", "Циклон-3", "Зеніт-2", "Енергія-Буран".

Команов відомий тим, що адаптував наземний ракетний комплекс "Зеніт" в морських умовах по проекту "Морський старт", був представником КБ "Південний" у групі управління міжнародної компанії "Сі Лонч".

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Володимир Команов, фото: Інформатор

Володимир Команов - Лауреат Державної премії України, заслужений машинобудівник України, Герой України та Почесний громадянин Дніпра.

Нагадаємо, раніше померла солістка Roxette Марі Фредрікссон

Як повідомляв портал "Знай.ua", помер Юрій Лужков: чим запам'ятали колишнього мера Москви

Також "Знай.ua" писав, що пішов із життя Юрій Лужков: екс-мер Москви помер у Мюнхені