У Дніпрі в неділю, 29 грудня, опадів не очікується. Тим не менш, вулиці скує ожеледь, який добряче зіпсує життя городян. Про це розповіли на метеорологічному сайті Sinoptik.

Синоптики відзначають, що повітря вдень прогріється максимум до 3 градусів вище нуля, а вночі очікується легкий заморозок – до 1 градуса нижче нуля.

Найтеплішим цей день, 29 грудня, був у 2000 році, тоді городяни раділи 13,7 градусів тепла. А найхолоднішим – у 1939 році, тоді повітря заледеніла від 28,6 градусів морозу.

Погода в Україні 29 грудня, Укргідрометцентр

В цей день, 29 грудня, відзначали іменини пророка Огія. Вважалося, що якщо на Огія дерева покривав іній, то святки (з 7 до 14 січня) будуть теплими. Якщо на Огія небо ясне, то і на Аннания теж буде сонячно. Сильний мороз на Огія обіцяє морозний Хрещення (19 січня).

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Крім того, погода 29 грудня вказує, якою буде погода в квітні. Якщо зайці перестали здирати кору з дерев, то зима буде м'якою, а морози скоро пройдуть. Помічали погоду і по мишачим норкам: якщо миші зробили великий запас зерна на зтесь иму, а гніздо утеплили пухом і шерстю, зима буде довгою і важкою.

Нагадаємо, що до Нового року триматиметься плюсова температура, а вже в день свята стовпчик термометра впаде до -4 -2 градусів.

Як повідомляв портал Знай.uа на горі Піп Іван у Карпатах вже випало кілька сантиметрів снігу на радість любителям гірничо-лижного сезону.

Також портал Знай.uа писав, що перед новорічними святами в Україну прийдуть їхні традиційні атрибути — мороз і сніг.