У Дніпрі 18 січня очікується ясний, сонячний ранок та похмурий день. Ближче до вечора місто потоне в густому тумані, повідомили фахівці на сайті Sinoptik.

За їх даними, в цей день в Дніпрі буде не більше 2 градусів тепла, а вночі похолодає до градуси морозу.

Несподівано теплим цей день, 18 січня, у Дніпрі був у 1955 році – до 8,2 градусів тепла. А несказанно холодним – в 1963 році, тоді місто мерз у 25-градусні морози.

Погода в Україні 18 січня, Укргідрометцентр

Згідно з народними віруваннями, у цей день, 18 січня, відзначали святвечір перед святом Хрещення. Зазвичай намагалися в цей період дотримуватися суворого посту, а день перед Богоявленням називали «Голодна кутя».

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Вважалося, що хуртовини, снігу і паморозь у цей день обіцяли гарні врожаї влітку. Зоряне, чисте небо вночі перед Хрещенням – ягоди, горох, боби і пшениця добре вродять. Якщо сильний вітер дув з півдня, то літо буде грозовим і неспокійним. Якщо на Водохреща метем заметіль, то така погода буде і на Масницю.

Повний місяць обіцяла сильне повінь навесні, тому заздалегідь готувалися до можливих повеней.

Як повідомляв Знай.uа українцям нарешті розповіли, чому потрібно перестати пити після 40-ка.

Також Знай.uа писав, що українцям дозволили користуватися кількома медичними послугами безкоштовно.

Ще Знай.uа писав, що потрібно перевіряти дріб'язок, так як Нацбанк випустив нову колекційну монету.