В Дніпрі з кожним днем зростає кількість хворих на грип, найбільша кількість хворих - діти. Через таку величезну кількість захворілих в місті, вже відправили 49 класів з різних шкіл на карантин.

Про це повідомляє Інформатор.

У Дніпрі показник захворюваності на грип та ГРВІ в порівнянні з минулим тижнем зріс на 18%. Але цей показник не перевищує епідемічний поріг, тому приводів для паніки немає.

Повідомляється, що за останній тиждень до медиків звернулися 4 710 осіб з грипом і ГРВІ, 119 з них госпіталізовані. Цей показник хворих вище від показника минулого тижня на 851 випадок. Медики повідомляють, що більшість хворих - діти, віком 5-9 років.

У Дніпрі зростає захворюваність грипом

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою
Показати ще

Через величезне зростання кількості захворілих для деяких учнів довелося призупинити навчальний процес. Так на даний момент на карантині знаходяться 49 класів із 24 шкіл.

Директор міської дитячої клінічної лікарні № 6 Віктор Слатвицкий розповів, що вірус грипу А, який зараз циркулює, може давати дуже важкі ускладнення. Він розповів, що у хлопчика, який помер минулого тижня від пандемічного грипу, стався кардіодепресивний синдром. Навіть незважаючи на те що батьки звернулися за допомогою до фахівців розвиток хвороби був швидким — все відбулося за лічені хвилини.

Також лікар розповів, що з кожним роком вірус типу А (H1N1) змінюється, що сприяє більш важкій формі хвороби.

Варто відзначити, якщо ви помітили у себе перші симптоми грипу (висока температура, інтоксикація, больовий синдром з ломотою по всьому тілу), то необхідно звернутися до фахівців. У групі ризику — діти, зокрема, до 5-річного віку, люди похилого віку і ті, у кого є хронічні захворювання.

Нагадаємо, Пальчевський закликав Зеленського прийняти термінові заходи за коронавіруса.

Як повідомляв Знай.ua , коронавірус з Китаю поширюється зі швидкістю світла, кількість загиблих зростає щохвилини.

Знай.ua писав, коронавірус в Китаї: мільйони людей терміново евакуювали із зон небезпеки.