В місті Дніпро правоохоронці викрили злочинне угрупування з чотирьох жінок, які ошукали довірливих громадян на десять мільйонів гривень. Шахрайки підозрюються у 20 епізодах шахрайств, що почалися ще з 2012 року. Про це повідомили в відділі комунікації поліції Дніпропетровської області.

«Поліцейські викрили шахрайську схему, за якою зловмисниці пропонували людям нібито стати учасником державної програми та отримати соціальне житло в новобудовах міст Дніпро і Київ», – було сказано в повідомленні.

Співробітникам управління карного розшуку вдалося встановити організатора шахрайської схеми, нею виявилася мешканка Дніпра. 14 лютого оперативники і слідчі під процесуальним керівництвом прокуратури провели обшуки за місцем проживання підозрюваних. У них вилучили всі речові докази, зокрема печатку та підроблені документи від різних державних установ з інформацією про позитивний розгляд питання про кредитування нерухомості в новобудовах міста в рамках державних програм про доступне житло.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 190 Кримінального кодексу України (шахрайство). Підозрюваним загрожує до 8 років позбавлення волі.

А як все таки можна зрозуміти, що оголошення про продаж квартири - фальшивка? Є 5 ознак того, що, швидше за все, ви зв'язалися з шахраями:

  1. квартира коштує набагато дешевше,ніж аналогічне житло в тому ж районі.
  2. оголошення про різні квартири написано "під копірку"
  3. в декількох оголошеннях використовуються одні і ті ж фотографії
  4. агент вказує, що його послуги потрібно частково або повністю оплатити заздалегідь
  5. квартира здається в оренду або продається без комісії

Нагадаємо, раніше Кинути на 1500 євро - шахраї обдирають працівників до нитки, українець попередив кожного

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Астролог побачив у травні "лихо" для України Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Як повідомляє портал «Знай.ua» Огидна схема шахраїв позбавила українців сну, не довіряйте прокуратурі і бережіть свої гроші

Також «Знай.ua» писав, що Українцям піднімуть зарплати і видадуть квартири: кому пощастить у 2020 році