16-річна школярка з Дніпра Вероніка Подлеснова створила робота-помічника для лікарів. За свій винахід школярка отримала друге місце в престижному конкурсі, який проходив у режимі онлайн. Як з'ясувалося, дівчина взяла участь у конкурсі STEM IS FEM. Для цього вона виставила фото і відео своєї роботи на сайті конкурсу.

Робот для медиков от 16-летней школьницы Фото: скриншот

На думку, юної винахідниці між медиками та пацієнтами повинні встати роботи. Це допоможе зменшити контакт персоналу лікарень із хворими інфекційними захворюваннями. Розроблений школяркою робот буде рухатися за рахунок заздалегідь устанвленным в ньому координатами. Для руху у нього передбачені 4 колеса і висувна панель, на якій можна встановлювати необхідні параметри. Також у робота є двигун і елементи живлення.

«Медики постійно контактують з хворими. Якщо так поміркувати, якщо всі лікарі захворіють, то хто буде стояти на передовій в такій боротьбі? Вони - наш найцінніший ресурс, тому я думаю, ми повинні дбати саме про них» Вероніка Подлеснова

Вероника Подлесная - создательница робота Фото: скриншот

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники
Показати ще

Модель робота була створена за добу. Спочатку був лише проект на папері у вигляді начерків, але потім дівчина продумала деталі і взялася за втілення прототипу в життя. в результаті робот отримав металевий каркас. Вероніка розказала, що створила остаточний вигляд робота з допомогою спеціальної комп'ютерної програми. Після конкурсу Вероніка Підлісна показала свій винахід вчителю інформатики, яка її підтримує у всіх конкурсах.

Нагадаємо, Знай писав, що молодий теронополянин печатет на 3D-принтері оснащення для медиків.

Також Знай повідомляв, що кияни відповіли Кличку його ж словами про карантин.

Нещодавно Знай передавав, що туристи вперше зможуть зустріти Новий рік у космосі.