У Дніпрі зняли заборону на проведення будівельний робіт у житлових будинках під час карантину. Про це повідомив Руслан Мороз, який є начальником інспекції з питань благоустрою Дніпровської міської ради, на своїй сторінці в Facebook.

Відомо, що з 29 березня 2020 року міський голова Дніпра Борис Філатов спільно з Русланом Морозом заборонили проведення ремонтних робіт на період карантину. Мер зазначив, що стукати цілими днями молотками і перфораторами, поки всі сусіди сидять вдома, - неприпустимо. У разі, якщо городяни почули шум від ремонту в найближчих квартирах, їм необхідно звернутися на офіційну гарячу лінію міськради і чекати експертів для складання протоколу.

Однак, з 11 травня 2020 року по всій Україні запустили пом'якшення карантинних обмежень, дозволивши, тим самим, проводити ремонтні роботи дніпрянам. Про це повідомив Руслан Мороз на своїй сторінці в Facebook, опублікувавши відповідне постанову ТБЧС.

Good news для всіх будівельників-ремонтників! Ремонтні роботи в квартирах знову дозволені, зрозуміло, з умовою дотримання нормативів по шуму, - пише Руслан Мороз.

У Дніпрі дозволили проводити ремонтні роботи / фото: Facebook Руслана Мороза

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

У Дніпрі дозволили проводити ремонтні роботи / фото: Facebook Руслана Мороза

Незважаючи на те, що дніпрянам дозволили проводити ремонтні роботи, не варто забувати про встановлених законом нормативах про рівень шуму.

Галасливі ремонтні роботи можна проводити тільки в робочі дні, з 8:00 до 21:00 (так вимагає Закон України № 4004-XII від 24 лютого 1994 року та Постанову КМУ № 45 від 24 січня 2006 року). У вихідні та святкові дні ремонт можна робити тільки за згодою сусідів, - підкреслив Мороз.

Нагадаємо, раніше в Дніпрі повідомили про нові тарифи на воду.

Як повідомляв портал Знай.иа в Дніпрі підрядник заволодів 7 мільйонами гривень, виділені на ремонт шкіл.

Також Знай.иа писав, що мелітопольські комунальники ризикують втратити роботу через машини Меркель.