У Дніпрі звинуватили центральну владу у створенні бюджетної діри. Про це повідомили у виданні “Новини Дніпра”, посилаючись на слова Заступника міського голови Дніпра, директора департаменту економіки, фінансів та міського бюджету Володимира Міллера під час сесії ради міста.

Володимир Міллер, кадр з відео: YouTube

Повідомляється, що чиновник заявив про невиконання міського бюджету на суму 226 мільйонів гривень. Причиною такої нестачі він назвав запровадження центральною владою карантину.

Заступник міського голови зазначив, що з-за введених владою обмежень під час карантину, до яких також входить мораторій на сплату податку на доходи фізичних осіб та єдиного податку, міський бюджет залишився без 58 і 10 мільйонів гривень відповідно. Ще 35 мільйонів гривень в казну міста не надійшли через зниження виплат акцизних зборів.

Міллер вважає, що протягом травня картина трохи покращиться. Однак до настання вересня показник доходу міського бюджету буде нижче очікуваного, оскільки зараз несприятливі умови для бізнесу.

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Чиновник також додав, що для виконання зобов'язань перед підрядниками та виплати зарплат бюджетникам вчасно, міська влада, вперше за всю каденцію, була вимушена отримати бюджетну позику.

Нагадаємо, раніше у Львові, на сесії обласної ради, депутати обурились на соратника Порошенка.

Як повідомляв портал "Знай.uа" українцям відповіли, коли безробітні жителі зможуть отримати допомогу.

Також Знай.uа" писав, що Кернес виставив рахунок жителям міста за новорічну гулянку.