Стало відомо, що Дніпропетровська область поки що не буде переходити до адаптивного карантину, переходячи на другий етап пом'якшення заходів. Про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я, посилаючись на офіційні дані.

У Дніпропетровській області не будуть вводити пом'якшення карантину / скріншот з відео

Для того, щоб регіон перейшов до другого етапу карантину, необхідно відповідати кільком критеріям, встановлені Міністерством охорони здоров'я. З них:

  • захворюваність повинна становити не більше 12 чоловік на 100 тисяч населення області;
  • завантаженість ліжок пацієнтами з COVID-19 у медичних закладах не повинна перевищувати 50%;
  • середня кількість ПЛР-тестів повинно становити більше 12 на 100 тисяч населення протягом останнього тижня.

Згідно з останніми показниками, які були надані Міністерству охорони здоров'я, Дніпропетровська область не може перейти на другий етап карантину, оскільки показники не відповідають представленій нормі. Замість запланованих 12, середня кількість проведених ПРЦ-тестів на 100 тисяч населення складає всього 7,10 за останні 7 днів.

У Дніпропетровській області не будуть вводити пом'якшення карантину / фото: Моз

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Відомо, що з 22 травня Кабінет міністрів планував послабити карантин у деяких регіонах, дозволивши роботу громадського транспорту міського, міжміського та міжобласного призначення. Лише ті області, які знаходяться в білій зоні зможуть втілити пом'якшення карантину в реальність, іншим же доведеться чекати невизначений термін.

Нагадаємо, раніше в Дніпрі дозволили проводити ремонти в квартирах під час карантину.

Як повідомляв портал Знай.иа у Дніпровському міськраді пояснили, коли відновлять роботу громадського транспорту для всіх.

Також Знай.иа писав, що в Дніпрі десятки городян забули про дистанції в черзі в секонд-хенд.