У Дніпрі відновлять свою роботу дитячі садочки, однак буде існувати ряд обмежень на період карантину. Про це під час прес-конференції повідомили у Дніпровській міській раді.

Вже з середи, 27 травня, в Дніпрі відкриються установи дошкільної освіти (дитячі садки). Згідно з розпорядженням Міністерства охорони здоров'я, для їх функціонування необхідно дотримувати ряд обмежень, спрямованих на запобігання поширенню коронавірусного захворювання.

Які заборони наклав МОЗ для дитячих садків:

  • Заборонено проводити сухе прибирання, дозволяється виключно вологе;
  • Заборонено використовувати м'які іграшки, килими з довгим ворсом;
  • Заборонено проводити масові заходи за участю більш, ніж однієї групи, і з присутністю глядачів.

У Дніпрі відновлять роботу дитячих садків / скріншот з відео

При виході на роботу співробітники дитячих садків повинні проходити обов'язковий температурний скринінг, а також зобов'язані працювати в масках/респіраторах. Дітям при вході в заклад і через кожні 4 години також буде замірятися температура. Якщо у співробітників або дітей виявили підвищену температуру або наявність симптомів ГРВІ, вони не будуть допущені в дитячий садочок, або будуть відправлені на самоізоляцію. Батьки, які приводять дітей, зобов'язані носити маски/респіратори.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники
Показати ще

У МОЗ рекомендують мінімізувати фізичний контакт між дітьми, більше часу проводити на свіжому повітрі, а також розробити гнучкий план прогулянок і прийому дітей, щоб не допустити перетину з іншими групами.

Нагадаємо, раніше на Дніпропетровщині школярі зняли зворушливий ролик про останній дзвінок.

Як повідомляв портал Знай.иа в Кам'янському 3-річна дівчинка втратила маму.

Також Знай.иа писав, що в Дніпрі байдужа мати кинула малюка з важким пороком серця.