У Дніпрі затримали групу "чорних ріелторів", які шахрайським способом заволоділи чужим майном, а також незаконно утримували постраждалих у власних будинках. Про подробиці події повідомляє прес-служба Національної поліції в Дніпропетровській області.

У Дніпрі затримали групу чорних ріелторів / фото: ГУНП в Дніпропетровській області

В результаті проведеного розслідування співробітниками Дніпровського відділення поліції, вдалося встановити, що в групу "чорних ріелторів" входило троє чоловіків, яких також підозрюють у вбивстві 44-річного чоловіка. Його тіло було знайдено в грудні 2019 року на вул. Лужниковій. Тоді експерти встановили, що смерть настала внаслідок множинних тілесних ушкоджень.

У понеділок, 25 травня, правоохоронці провели санкціоновані обшуки за місцем проживання підозрюваних. В процесі співробітники поліції вилучили вогнепальну зброю, копії та оригінали документів різних людей, включаючи і загиблого 44-річного чоловіка. Крім цього, поліція виявила на території будинку двох чоловіків, яких зловмисники насильно позбавили волі.

У Дніпрі затримали групу чорних ріелторів / фото: ГУНП в Дніпропетровській області

Популярні новини зараз
"Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Пенсія за інвалідністю: скільки в 2024 році отримуватимуть українці з 3 групою
Показати ще

Як виявилося, "ріелтори" шахрайством змогли заволодіти житлом чоловіків, а постраждалих забрати і незаконно утримувати на території свого будинку, примушуючи працювати. Потерпілими були чоловіки 73-років і його син 42-років.

У Дніпрі затримали групу чорних ріелторів / фото: ГУНП в Дніпропетровській області

За вказаними фактами слідчі Дніпровського відділу поліції відкрили кримінальні провадження за ч. 2 ст. 121 (умисне тяжке тілесне ушкодження), ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч. 4 ст. 190 (шахрайство), ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Всі троє чоловіків затримані в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Триває досудове розслідування.

Нагадаємо, раніше в Дніпрі викрили незаконну діяльність трьох порностудій.

Як повідомляв портал Знай.иа у Дніпрі чоловік спробував пограбувати магазин з сокирою в руках.

Також Знай.иа писав, що киберполиция затримала днепрянина, якого підозрюють у розповсюдженні дитячих відео інтимного характеру.