На Дніпровщині заарештували групу осіб, які довгий час знущалися над дітьми-сиротами. Про це повідомили в прокуратурі Дніпровської області.

У селищі міського типу П'ятихатки розташовані три дитячих будинки сімейного типу, де протягом шести років вихователі знущалися над дітьми і експлуатували їх працю.

Вони використовували неповнолітніх для виконання важкої роботи, примушували їх носити тяжкі речі, займатися будівництвом, обслуговувати господарство, працювати на ринку, обслуговувати теплиці, парники тощо. Це тривало з 2013 по 2019 рік.

Загалом на вихователів працювали вісім дітей віком від чотирьох років.

За експлуатацію праці дітей позбавлених батьківського піклування співробітники дитячий будинків були затримані і опинилися на лаві підсудних.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

У ході розслідування також стало відомо, що один з вихователів протягом року систематично схиляв 12-річну дівчинку до розпусних дій. Його звинувачують не тільки в експлуатації дитячої праці, але і в розбещенні неповнолітніх.

В даний момент правоохоронці з'ясовують всі обставини цього злочину. Триває судовий розгляд кримінальної виробництва.

Інформацію про дітей, після затримання вихователів, не повідомляли.

Кадр з фільму

Нагадаємо, раніше дітей з дитячого будинку розділи на зйомках фільму в Росії.

Як повідомляв портал "Знай.иа" в Запоріжжі впіймали збоченця, який полював за дівчатками.

Також Знай.иа" повідомляв, що у Франківську дівчинка повісилася, не витримавши знущань батька.