У Дніпропетровській області річку Татарку хочуть визнати зоною лиха через надмірне забруднення. Про це повідомляє видання gorod.dp.ua, посилаючись на слова заступника голови облради та начальника управління з питань екології Олексія Ангурця.

Під Дніпром річка знаходитися на межі екологічної катастрофи / фото: gorod.dp.ua

Ще в квітні місяці мешканці Дніпровського та Новомосковського районів відчули різкий запах від річки Татарки, а також зафіксували в ній масовий мор фауни. Загибель риби та іншої живності у водоймі може мати катастрофічні наслідки для річки протягом 10-15 км. Для того, щоб повністю відновити флору і фауну водойми знадобитися щонайменше десять років.

Місцеві мешканці вирішили власними силами спорудити дамбу, щоб запобігти поширенню забруднень вниз за течією. Згідно з результатами аналізів, забруднення мають не тільки органічний, а й хімічний склад. Наприклад, у Татарці виявили частинки поліуретанового клею, який є дуже небезпечним і агресивним для навколишнього середовища.

Під Дніпром річка знаходитися на межі екологічної катастрофи / фото: Наше місто

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

На жаль, тимчасова дамба простояла приблизно півтора місяця, після чого її почало розмивати. У зв'язку з цим, зараз місцеве управління розглядає варіанти подальших дій, щоб відновити екологічний стан річки:

- будівництво нової дамби, яка стримає забруднення;

- придбання реагентів для очищення забрудненої ділянки.

Депутатські комісії з питань екології та ЖКГ обласної ради звернулися в районні адміністрації і місцевої комісії ТЕБ та НС для того, щоб в найближчі терміни були складені документи і прораховані цифри фінансування невідкладних заходів з будівництва дамби і ліквідації забруднення.

За фактом забруднення річки 17 квітня відкрили кримінальне провадження за статтею «Порушення правил охорони вод». Порушникові загрожує до 3 років позбавлення волі.

Нагадаємо, раніше в Дніпрі розгорівся скандал через вигулу дітей на майданчику для собак.

Як повідомляв портал Знай.иа, у дніпровському яхт-клубі "Січ" повідомили про масове знищення місцевих птахів лисицями.

Також Знай.иа писав, що у Дніпрі в слідстві зливи розмили Селянський узвіз.