Жителів Дніпропетровської області незабаром чекають нововведення – у Міністерстві регіонів опублікували карти областей України, в яких значно зменшили кількість районів. Про це розповідає "Децентралізація".

Повідомляється, що карти майбутніх районів готувалися на основі пропозицій обласних адміністрацій і при постійних консультаціях з асоціаціями та середовищем експертів. Опубліковані карти не будуть остаточними, оскільки перед прийняттям вони будуть обговорюватися з Кабінетом міністрів, Верховною Радою та обласними адміністраціями.

Мінрегіон направив на узгодження проект постанови Верховної Ради України щодо майбутніх районів в Україні. Звичайно, цей проект не є вимогою. Ще вносяться пропозиції, які будуть обов'язково розглянуті і, якщо вони не будуть суперечити критеріїв, яким повинні відповідати майбутні райони, будуть враховані. Ключове – майбутні райони повинні бути оптимальними за своїми параметрами для того, щоб організувати ефективну систему державного управління, зокрема - формування на цьому рівні дієвих органів виконавчої влади, - прокоментував заступник Міністра розвитку громад і територій В'ячеслав Негода.

У зв'язку з цим, у Дніпропетровській області замість 22-х районів пропонують зробити 6 – Нікопольський, Дніпровський, Криворізький, Каменський, Павлоградський та Новомосковський.

Карта нових районів Дніпропетровської області / фото: Децентралізація

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Нагадаємо, що в Дніпрі відновили роботу ще 9 маршрутів.

Як повідомляв портал Знай.иа в Дніпрі відновили роботу приміських електричок.

Також Знай.иа писав, що в центрі міста Дніпро збираються перекрити на три роки тротуар.