У Дніпропетровській області мати п'ятьох дітей народила прямо в кареті швидкої допомоги. Про подробиці незвичайних пологів розповіла користувачка Facebook Світлана Зайчикова.

Малюк настільки поспішав побачити цей світ, що не став чекати, поки швидка допомога довезе матусю в пологовий будинок і народився прямо в автомобілі швидкої допомоги.

Завдяки чітким та професійним діям фельдшера Скирди Анастасії, яка працює на Петропавлівській підстанції Павлоградської станції ЕМП, пологи малюка пройшли благополучно. Вона провела процедуру під повним керівництвом Н. А. Шевченка.

У Дніпропетровській області фельдшер прийняла пологи в кареті швидкої допомоги / фото: Світлана Зайчикова в Facebook

В принципі, народжувати за межами пологового відділення – небезпечно. Це пов'язано з тим, що породіллі не можуть надати кваліфіковану акушерську допомогу, що загрожує травмуванням як матері, так і дитини. В даному випадку можна отримати кровотечу у породіллі або інші ускладнення.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Світлана Зайчикова повідомила, що, на щастя, пологи пройшли без ускладнень і молода мама з новонародженим були вчасно госпіталізовані в пологове відділення Першотравенськї міської лікарні.

Вітаємо молоду маму п'яти дочок з народженням довгоочікуваного хлопчика,— йдеться в повідомленні.

Пост Світлани Зайчиковой в Facebook / скріншот

Нагадаємо, раніше в Дніпрі зграя бродячих псів накинулася на дитину.

Як повідомляв портал Знай.иа 6-місячна дівчинка з Дніпра терміново потребує допомоги.

Також Знай.иа писав, що криворізькі школярки підкорили світової IT-конкурс унікальною розробкою.