На Дніпропетровщині 17-річного ліцеїста другого курсу криворізького ліцею-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою нагородили за порятунок дітей. Про це повідомляють у ресурсі «АрміяInform».

Зазначається, що влітку 2019 року 16-річний хлопець Олександр Гаркуша в селищі Пашена Балка, під Дніпром, врятував від загибелі п’ятьох маленьких дітей.

Хлопець став свідком того, як діти знайшли і підпалили на дитячому майданчику підозрілий предмет, схожий на боєприпас. При цьому дорослі не наглядали за дітьми.

Фото: «АрміяInform»
Фото: «АрміяInform»
Олександр Гаркуша

Ліцеїст кинувся на допомогу дітям – схопив небезпечний предмет та спробував відкинути подалі, однак у його руках небезпечна знахідка вибухнула.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Діти не постраждали – хлопчина закрив їх власним тілом. Однак сам він зазнав важких травм та ледве вижив – два тижні він провів у реанімаційному відділенні, довго лікувався, переніс кілька операцій та реабілітацію.

Не зважаючи на отримані травми, хлопець зумів закінчити своє навчання у ліцеї. У навчальному закладі кажуть, що пишаються таким випускником – сином ветерана АТО.

Наразі хлопець планує продовжити військове навчання, а указом президента України Володимира Зеленського його нагороджено орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

Нагадаємо, раніше у Павлограді охоронець "АТБ" врятував життя жінки.

Як повідомляв портал Знай.иа полицеский з Дніпра терміново потребує допомоги.

Також Знай.иа писав, що 6-місячна дівчинка з Дніпра терміново потребує допомоги.