Дніпровська Соборна площа є особливим місцем для городян, проте мало хто пам'ятає, як вона виглядала ще до всіх модних новобудов та реконструкцій. Історичний музей Дніпра в Facebook опублікував знімок, показавши Соборну площу 40 років тому.

Пам'ятник Олександру Матросову / фото з відкритих джерел

Соборна площа є історичним місцем Дніпра, яке зародилося ще в 1786 році, коли місто називалося Катеринославом. З тих пір місце і полюбилося городянам – на площі постійно проходили свята, ярмарки, церковні служби та інше. З приходом більшовиків у 1919 році площу перейменували в Жовтневу, але вже через 96 років їй повернули первинну назву.

Вулична експозиція військової техніки Другої світової війни / фото з відкритих джерел

Зараз на площі як і раніше проводяться ярмарки і розташований історичний музей, пам'ятники Другої світової війни, музей "Дорогами Донбасу" та Спасо-Преображенський собор.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Нещодавно, на сторінці Музею історії Дніпра у Facebook з'явився знімок Соборній площі в 1980-х роках. На ньому можна побачити Спасо-Преображенський собор на передньому плані, шматочок парку ім. Шевченка і в далечі, на іншому березі Дніпра, житловий масив Сонячний. Фотографія була взята з книги "Дніпропетровщина: Фотоальбом". Київ: Мистецтво. 1983 р.

Соборна площа в 1980-х роках / фото: Музей історії Дніпра в Facebook

Нагадаємо, що дніпровські комунальники почали розсилати городянам смс-повідомлення з проханням самостійно перефарбувати свій гараж.

Як повідомляв портал Знай.иа, в Дніпрі ураган "припаркував" дерево на машини.

Також Знай.иа писав, що в Дніпрі стихія "втопила" в калюжах гордість Філатова за 102 мільйона.