Мер Дніпра Борис Філатов опублікував на своїй сторінці в Facebook ідеї для проведення реальної реформи децентралізації та місцевого самоврядування. В першу чергу він зажадав розділити обов'язки між центральною владою і місцевою, а також територіальними громадами. А найголовніше, що Філатов зажадав центральну владу не лізти у справи й душу регіонів.

На думку Філатова необхідно прийняти муніципальний кодекс, в якому були б прописані основні норми та права місцевих органів влади та територіальних громад, створити інститут мирових суддів, яких будуть вибирати. Також Філатов зажадав можливість створювати муніципальну поліцію, яка б ловила хуліганів та дебоширів, як це робиться в цивілізованих країнах в особі місцевих шерифів.

Не обійшов стороною Філатов і можливість проводити екологічний контроль на місцевому рівні. Він заявив, що в містах дихають поганню, а в Києві розподіляють квоти. Також мер Дніпра зажадав дати можливість місцевій владі адмініструвати місцеві податки. Аналогічне вимога стосувалася і ДАБІ і Кадастру, які також повинні бути на місцях, так як на місцях люди не можуть оформити дачі та гаражі.

Пост Бориса Філатова Фото: скріншот

Серед вимог Філатов є і вимога ліквідувати інститут губернаторів. На думку мера Дніпра, більшість з цих людей нічого не розуміють у місцевому самоврядуванні – «парашутисти або кретини». Він вважає, що центральна влада повинна займатися зовнішньою політикою та економікою, а також перестати залазити в кишеню і душі пересічних громадян.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Нагадаємо, Знай писав, що Борис Філатов представив нову політичну силу.

Знай повідомляв, що в Дніпрі з дозволу мера почали курсувати нові маршрутні таксі.

Нещодавно Знай передавав, що Філатов виступив проти перейменування вулиць.