У Дніпропетровській обласній дитячій клінічній лікарні медики врятували життя 11-річному хлопчику, який довгі роки боровся зі злоякісною пухлиною. Про важку операцію розповів лікар-комбустіолог Артем Посунько в Facebook.

Медик розповів, що останні 5 років хлопчик боровся зі злоякісною пухлиною. Він подолав безліч процедур: хіміотерапія, променева терапія, численні операції і навіть видалення ока. Однак, після останньої операції рана ніяк не могла зажити.

У Дніпрі медики врятували життя 11-річному хлопчику / фото: Артем Посунько в Facebook

У зв'язку з цим в боротьбу вступили комбустіологи-мікрохірурги – через кілька тижнів підготовки, дообследований і численних переговорів, вони перейшли до операції. У порятунку життя дитини взяли участь 2 бригади лікарів під керівництвом професорів.

Операція тривала близько 7 годин. Наполеглива робота під мікроскопом привела до успіху. Вони успішно пересадили шкірно-м'язовий клапоть, і він виявився життєздатним.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

У Дніпрі медики врятували життя 11-річному хлопчику / фото: Артем Посунько в Facebook

Рана закрита і можна святкувати перемогу. Це була перша в нашій лікарні (а швидше за все і в Україні) мікрохірургія на пересадки складного шкірно-м'язового клаптя дитині, - пише Артем Посунько.

На даний момент хлопчик перебуває у відмінному самопочутті і йде на поправку. Спеціаліст подякував всіх лікарів, які допомагали врятувати життя 11-річного хлопчика.

Нагадаємо, що в Дніпрі медики врятували дитину, на носі якого застрягла батарейка.

Як повідомляв портал Знай.иа в Дніпрі рятують дитину, яка не знає любові батьків.

Також Знай.иа писав, що в Дніпрі медики борються за життя підлітка, який постраждав у ДТП.