В озері дніпровського парку Глоби з'явилися незвичайні пташенята, які водяться переважно в Євразії, Північній Африці чи Австралії. Про це розповідає видання "Інформатор".

Як заявив орнітолог Олександр Пономаренко, в парку Глоби з'явилися ніхто інший, як пташенята лиски. Лиска – невеликий водоплавний птах родини пастушкових. Здебільшого представників цього виду можна зустріти в Євразії, Північній Африці чи Австралії. Її можна легко розпізнати за характерним білим дзьобом та білій шкірястій блясі на лобі.

У Дніпрі з'явилися незвичайні птахи лиски / фото: Інформатор

Олександр пояснив, що годувати цих птахів хлібом не можна, чим зазвичай промишляють відвідувачі парку, оскільки він може викликати бродіння в шлунково-кишковому тракті птахів та призвести до згубних наслідків. Орнітолог розповів, що годувати цих птахів необхідно лише м'якими річковими водоростями.

Лиски годують своїх пташенят м'якими частинами рослин, водяними комахами. Якщо хочете підгодувати, то потрібно на човні виїхати на меляк на Дніпрі. Граблями зачепити пучок занурених водних рослин і набити ними кілька мішків. Потім це добро вивалити в озеро біля лисок. Далі батьки знайдуть самі м'які частини водних рослин і згодують їх пташенятам, - пояснив Олександр.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

У Дніпрі з'явилися незвичайні птахи лиски / фото: Інформатор

Нагадаємо, що у Дніпрі 12-річний хлопчик зловив 5-кілограмову щуку.

Як повідомляв портал Знай.иа Погоди невідомі викинули в сміттєвий бак цуценя, якому тиждень від народження.

Також Знай.иа писав, що в Дніпрі починають масову обробку зелених зон від кліщів.