Заступник мера Дніпра Михайло Лисенко запропонував перейменувати російську мову в південноукраїнську. Про створення відповідної петиції чиновник розповів на своїй сторінці в Facebook.

За словами Михайла Лисенка, в Україні вже багато років існує проблема щодо державної мови, адже південна і східна частина країни спілкується переважно російською, а інші області – українською.

Думаю, ми знову почуємо, що на Говерлі забороняють говорити російською, а всім, хто говорить українською в Дніпрі, тим зашивають рот капроновими нитками прямо в міськраді. Нитками, купленими без тендеру. Ну, або якось так, - підкреслив заступник мера.

У зв'язку з цим чиновник вирішив посприяти вирішенню дилеми, створивши петицію на офіційному інтернет-представництві Президента України. Він запропонував перейменувати російську мову в південноукраїнську.

Петиція Михайла Лисенка / скріншот

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Результат наступний: частина нашої країни буде говорити українською, інша південноукраїнською. Настає щастя. І як бонус - тисячі терабайтів підірваних пуканів на росТБ ) – завершив Лисенко.

Пост Михайла Лисенка в Facebook / скріншот

Нагадаємо, що проект "Велике будівництво" в Дніпропетровській області може стати під загрозу зриву.

Як повідомляв портал Знай.иа біля Облдержадміністрації з'явився чорно-червоний прапор і плита Філатову.

Також Знай.иа писав, що в Дніпрі збільшать штрафи за неправильну утилізацію сміття.