Журналістка і краєзнавець з Дніпра Анфіса Букрєєва поділилася з городянами дивовижною знахідкою – в центрі міста виявили старовинний глечик часів Катеринослава. Про це дівчина розповіла на своїй сторінці в Facebook.

Анфіса Букрєєва повідомила, що старовинний глечик був знайдений у центрі Дніпра на вулиці Володимира Мономаха (кол. Московська). У коментарях виданню "Днепр вечерний" вона розповіла, що проходила по вулиці повз комунальників, які проводили ремонтні роботи.

У Дніпрі знайшли глечик часів Катеринослава / фото: Анфіса Букрєєва в Facebook

Біля викопаної ними ями вона побачила глечик і поцікавилася: "Ви тут це знайшли?". Вони відповіли ствердно. Дівчина сказала їм, що цікавиться старовиною і чоловіки погодилися віддати їй знахідку задарма.

"Це посуд часів Катеринослава. У таких глечиках раніше молочниці носили продавати парне молоко багатим городянам", - зазначила Анфіса.

Популярні новини зараз
Lifecell порадував абонентів: два тижні можна не платити Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Дівчина заявила, що глечик зберігся в дуже хорошому стані – на ньому є лише одна тріщина. Всередині посуд пофарбований фарбою, схожою на лак, а дно опалено, очевидно через те, що глечик постійно підігрівався на печі.

"Коли я його відмила і поставила сушитися, то через певний час відчула в кімнаті запах молока, - розповідає поціновувач історії. - Підійшла ближче до глечика, а від нього виходить такий явний молочний аромат! Просто диво якесь! Я була дуже здивована. Мене досі переслідує цей запах".

Geplaatst door Анфіса Букреєва-Стефко op Vrijdag 26 juni 2020

Нагадаємо, що Дніпро потрапив в британський топ-5 міст, найбільш привабливих для бізнесу.

Як повідомляв портал Знай.иа в Дніпрі активісти намалювали класики.

Також Знай.иа писав, що проект "Велике будівництво" в Дніпропетровській області може стати під загрозу зриву.