Зовсім скоро в Дніпро прийде нестерпна спека – температура повітря підніметься до +36 градусів тепла. Про найближчому прогнозі погоди і як вберегтися від спеки розповідає телеканал "Про Дніпро" у своєму сюжеті.

Повідомляється, що перші два дні липня не будуть особливо жаркими в Дніпрі – температура повітря залишиться в межах +27 градусів тепла. Проте вже з 3 липня дніпрянам варто грунтовно підготуватися.

За словами голови регіонального центру з гідрометеорології Василя Гринчака, метеорологічне літо прийшло в регіон з запізненням на два тижні. Постійні дощі змінювалися нестерпною спекою, проте поступово погода приходить в норму.

В Дніпро прийде аномальна спека / скріншот з відео

3 липня сильна спека (+29-+36) накриє значну частину країни, крім Заходу з +22+27. Опади можливі на Заході та Півночі України. 4 липня буде схожа синоптична ситуація. протягом наступного тижня в Дніпрі збережеться спекотна погода в межах +35 градусів тепла.

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Дніпрянам порадили пити побільше води і купатися у водоймах по можливості. Слід уникати алкогольних і газованих напоїв і пересиджувати будинку самий жаркий період – з 14 до 16 годин. Для прогулянки варто вибирати вільну легкий одяг і обов'язково одягати головний убір.

В області оголосили високу пожежну небезпеку, а місцями навіть надзвичайну. Це означає, що потрібно бути уважними з вогнищами, обов'язково їх гасити. Недопалки не потрібно кидати в траву, адже найменша іскорка в таку погоду може призвести до великих пожеж.

Нагадаємо, що в Дніпрі пасажир тролейбуса влаштував бійку з-за маски.

Як повідомляв портал Знай.иа, в Дніпрі пасажири переповненого трамваю влаштували цькування громадянину, який здав їх копам.

Також Знай.иа писав, що у Дніпропетровській області можуть посилити карантин.