У Дніпрі живуть діти, яким необхідна підтримка всіх небайдужих українців. У цих малюків медики діагностували різні складні та рідкісні захворювання, а батьки та волонтери роблять все, щоб врятувати малюків, пише Інформатор.

Єлисей Зеленський, 8 місяців

Хлопчик народився в сім'ї поліцейських у жовтні 2019 року. Однак через кілька місяців батьки помітили, що у дитини стали погано рухатися руки і ноги. За короткий період часу кінцівки малюка стали майже нерухомими. Медики діагностували у Єлисея спинальну м'язову атрофію 1 типу. Це генетично-спадкове захворювання, яке викликає слабшанню кінцівок, слабку функцію ковтання і дихання. Діти з цим типом хвороби не доживають до 2 років.

єлисей Зеленський Фото: Інформатор

Лікуванням від цієї хвороби може стати препарат, створений за кордоном. Однак його ціна просто захмарна - 2 234 031 доларів. Родина просить допомогти зібрати ці гроші всіх небайдужих українців.

Арді Рокуш, 11 років

Арді Рокуш, 11 років Фото: Інформатор

Популярні новини зараз
Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Навесні 2020 року Арді захворів, у нього піднялася температура, з'явився кашель. Медики почали його лікувати від різних хвороб верхніх дихальних шляхів, але ліки не допомагали. Після більш ретельного обстеження хлопчику поставили діагноз «гострий лімфобластний лейкоз». Дитина важко переносить призначене лікування, а мамі складно зібрати гроші на наступний етап лікування. Тому волонтери попросили допомогу всіх українців.

Данило Баландовцев, 7 років

Данило Баландовцев Фото: БФ Допомагаємо

Мама хлопчика Ірина розповіла, що син з'явився на світ після складних пологів, під час яких він отримав перелом плеча, асфіксію, страждав від судомного синдрому та парезу Ерба. Дитина важила 5 кілограм. Данило не сів на півроку, не зробив перший крок в рік. Завдяки старанням мами хлопчик долає затримку в розвитку, але йому необхідна допомога. Дитина потребує спеціальних ходунках, вартість яких сягає 25 тисяч.

Нагадаємо, Знай писав, що 18-річний українець з раком крові просить усіх небайдужих стати донорами.

Знай повідомляв, що молода львів'янка бореться з раком і просить допомоги.

Нещодавно Знай передавав, що маленька українка бореться з ДЦП і просить допомоги.