У Дніпрі можуть підвищити штрафи за неправильну утилізацію відходів – створення стихійних звалищ, викидання недопалків та іншого сміття з вікон транспорту і т. д. Детальніше про новий законопроект розповіла адвокат Майа Сергєєва.

За словами дівчини, після підписання Угоди про Асоціацію з ЄС, україна взяла на себе зобов'язання навести порядок на ринку відходів. Тому профільним Комітетом з питань екологічної політики і природокористування підготовлений проект Закону про управління відходами № 2207-1 від 16.10.2019.

Угода про асоціацію між Україною та Європейським Союзом передбачає впровадження низки європейських стандартів поводження з відходами, що містяться в директивах ЄС.

У Дніпрі збільшать штрафи за неправильну утилізацію сміття / скріншот з відео

У проекті закону народні депутати запропонували підвищити штрафи за неправильну утилізацію сміття. Якщо, наприклад, викинути недопалок повз урну (з вікна автомобіля, наприклад), то доведеться заплатити штраф від 1700 до 2550 гривень. Це у 10 разів більше нинішніх штрафів.

Популярні новини зараз
Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Таку ж суму доведеться заплатити і за викинуте сміття з вікна маршрутного таксі, трамваю чи тролейбуса у місті. Законопроект включає в себе викидання сміття з вікон вагонів поїзда або з борту пасажирського судна.

Нагадаємо, що у центрі Дніпра перекрили проїзд по вулиці Полігонну.

Як повідомляв портал Знай.иа, в Дніпрі встановили арт-об'єкт "Pixel Wall".

Також Знай.иа писав, що у Дніпрі чоловік выкручива колеса від сміттєвих баків.