Уродженка Дніпра і знаменита актриса радянського часу Лія Ахеджакова у четвер, 9 липня, святкує 82-річчя.

Ім'я цієї актриси мимоволі викликає добру посмішку на обличчі, а перед очима відразу миготять її такі різні, але пам'ятні образи. Лію часто можна було спостерігати на екранах радянського кінематографа хоч і не в головних ролях, але дуже важливих.

Лія Ахеджакова святкує 82-річчя / скріншот з відео

Її зворушливий, смішний, впертий і неповторний характер надавали фільмів особливої родзинки, додавав яскраву нотку. Ахеджакову можна сміливо називати суперзіркою радянського часу. Глядачі пам'ятають її творчість досі і з захопленням переглядають фільми з її участю.

Актриса розповідала, що народилася у Дніпропетровську, де її батьки разом працювали в драматичному театрі ім. Горького. Батько був режисером, а мати – актрисою. Проте, через три роки їм довелося виїхати в Майкоп, оскільки почалася Велика вітчизняна війна, а її мати дуже захворіла.

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Лія Ахеджакова у фільмі

Через безліч перешкод на шляху до зіркової акторській кар'єрі, Лія змогла здобути славу. З 1973 року Ахеджакова почала зніматися у фільмах, які стали вирішальними у її кар'єрі. Так, з її участю на екрани вийшли картини "Небеса обітовані", за яку її нагородили премією "Ніка", "Службовий роман", "Гараж", "Іронія долі, або З легким паром!".

Зараз Лія Ахеджакова живе з третім чоловіком Володимиром Персияниновым. Незважаючи на те, що у них немає дітей, їх будинок ніколи не буває порожній – до них постійно приходять в гості друзі і знайомі. Разом з ними живе безліч собак, яких Ахеджакова колись прихистила.

Нагадаємо, що баскетболіст з Дніпра прославився на весь світ.

Як повідомляв портал Знай.иа, в Дніпрі молода жінка, все життя прикута до інвалідного візка, народила третю дитину.

Також Знай.иа писав, що дніпрянка під час Другої світової війни врятувала тисячі солдатів під носом у німців.