У Дніпрі військовий шпиталь при лікарні імені Мечникова – закритий. Тепер ветеранам АТО, воїнам-афганцям та ліквідаторам ЧАЕС доводиться лікуватися за свій рахунок. Подробиці з'ясували журналісти "Про Дніпро".

У Дніпропетровській області знаходиться близько 45 000 захисників батьківщини, які проходили лікування наслідків військових дій в військовому госпіталі при лікарні ім. Мечникова. Однак, з недавніх пір він закрився і не приймає пацієнтів. Керівництво лікарні не може пояснити, що стало причиною закриття, повідомивши лише, що у них карантин. Ветерани розповіли, що з березня 2020 року їм доводиться проходити дороге лікування за свій рахунок.

У Дніпрі закрили військовий госпіталь для ветеранів / скріншот з відео

Ще в 2019 році госпіталь надавав безкоштовну медичну допомогу 3000 ветеранам, але тепер ніхто не може пройти необхідний курс лікування. Відомо, що військовий госпіталь знаходиться на балансі області.

Захисникам батьківщини надавали безкоштовну допомогу за напрямом протягом 18 днів. Тепер обласна влада хоче скоротити термін їх перебування до 9 днів, що вкрай мало для надання кваліфікованої допомоги.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки
Показати ще

Щоб їх побачили, або хоча б почули — ветерани написали колективне звернення до голови облдержадміністрації Олександра Бондаренко та голові облради Святославу Олійнику.

Що далі буде з військовим шпиталем — обласні чиновники так і не дали відповідь. А ветеранам і надалі доводиться лікувати наслідки бойових дій за свій рахунок.

Нагадаємо, що у місті Дніпро сучасна зупинка врятувала життя людей, які перебували поруч.

Як повідомляв портал Знай.иа в Дніпрі невідомий чоловік заманював дітей в автомобіль.

Також Знай.иа писав, що дівчата, які влаштували погром в одному з потягів Дніпропетровської області, публічно приніс свої вибачення за скоєне.