У Дніпрі до кінця 2020 року оновлять весь рухомий склад електротранспорту. Детальніше про це розповідає прес-служба Департаменту транспорту Дніпровського міської ради.

Відомо, що термін служби старих тролейбусів у Дніпрі закінчився ще в 2014 році, у зв'язку з цим Міська рада почав купувати новий транспорт вже в 2015 році. Частина закупівель здійснювалася на Південному машинобудівному заводі імені А. М. Макарова в Дніпрі. За підсумком вдалося оновити автопарк на 54%.

Незважаючи на оновлення, половина тролейбусів у Дніпрі вже не можуть здійснювати перевезення пасажирів, проте замінити їх не вдавалося. На тлі утворилася проблеми Міськрада прийняла рішення до кінця 2020 року закупити ще 96 тролейбусів, що дозволить оновити рухомий склад на всі 100%.

У Дніпрі оновлять рухомий склад електротранспорту / фото: dniprorada.gov.ua

Повідомляється, що всі автомобілі будуть мати сучасний дизайн, всередині будуть встановлені кондиціонери, обладнані місця для людей з обмеженими можливостями, а також будуть мати можливість розвивати швидкість до 70 км/год.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

У Міськраді планують не лише оновити рухомий склад, але й розширити мережі електротранспорту. В період з 2017 по 2019 року в Дніпрі відкрили 3 нових тролейбусних маршрути, а також продовжили ще 3 маршруту.

Нові маршрути:

  • № 2 (вул. Глінки - ж/м Парус-2);
  • № 14 (вул. Глінки - ж/м Сонячний);
  • № 21 (Історичний музей - ж/м Сокіл).

Продовжили маршрути:

  • № 5 (до вокзалу);
  • № 10 (до площі Соборної);
  • № 19 (до вул. Уральської і ж / м Тополя-2).

Нагадаємо, що у Дніпрі в одному з маршрутних таксі стався конфлікт між водієм та пасажира з-за відсутності захисної маски. Пасажири встигли зняти конфлікт на відео.

Як повідомляв портал Знай.иа, у Дніпрі затримали банду квартирних злодіїв, які здійснювали крадіжки в Дніпропетровській, Запорізькій та Полтавській областях.

Також Знай.иа писав, що у Дніпрі в Самарському ВП (колишнє РВВС) застрелилася співробітниця поліції у своєму робочому кабінеті.