У місті Новомосковськ встановили аналогію корабля з відомої повісті Олександра Гріна "Пурпурові вітрила". Детальніше про новий арт-об'єкт міста розповіла Ксенія Білоус-Дзегарницька в Facebook-спільноті "Новомосковський життя".

Повідомляється, що кілька днів тому на набережній Новомосковська з'явився яскравий арт-об'єкт – корабель "Пурпурові вітрила". За недовгий час свого перебування на вулиці міста він встиг полюбитися безлічі городян і стати одним з улюблених місць для фотосесій.

У Новомосковську з'явилися Червоні вітрила / фото: Ксенія Білоус- Дзегарницька в Facebook

Ксенія розповіла, що "Пурпурові вітрила" були подаровані місту ІНТЕРПАЙП НМТЗ напередодні Дня металурга. Для підприємства вже стало певною традицією щось дарувати Новомосковську на це свято. На жаль, ще одну традицію, масові гуляння та концерт, не вдалося втілити в життя в цьому році з-за карантинних обмежень. Однак завод знайшов спосіб порадувати жителів міста і привітати співробітників.

У Новомосковську з'явилися Червоні вітрила / фото: Ксенія Білоус- Дзегарницька в Facebook

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Відомо, що арт-об'єкт повністю зроблений з металу і майже повністю повторює модель вітрильника Гріна в реальну величину. Його висота склала близько 6,5 метрів, а вага - 2 тонни.

Дівчина також підкреслила, що в цьому році ІНТЕРПАЙП НМТЗ відзначає подвійне свято – День металурга і ювілей заводу – 85 років. На ньому виросло не одне покоління трубників, в кожній другій новомосковській сім'ї – екс чи нинішні співробітники.

Пост Ксенії Білоус- Дзегарницької в Facebook / скріншот

Нагадаємо, що величезна рука синього кольору, що була привезена в рамках проекту «Moving Monuments» в Дніпро з Миколаєва і встановлена біля театру опери та балету, залишає місто.

Як повідомляв портал Знай.иа, у Кривому Розі відкрили безкоштовні уроки танців для пенсіонерів.

Також Знай.иа писав, що в одному з дитячих садочків Дніпра незабаром з'явиться казковий будиночок – хатинка на курячих ніжках.