Дніпропетровська обласна державна адміністрація уклала 9 тендерів на загальну суму 147 мільйонів гривень з фірмою-примарою, яку в реальності знайти неможливо. Детальніше про це розповідають журналісти "ДніпроTV" у своєму сюжеті.

Соборна площа в місті Павлоград вже кілька років перебуває в руїні – її почали реконструювати, але вже тривалий період будівництво було закинуто. Нещодавно Департамент житлово-комунального господарства та будівництва Дніпропетровської ОДА виставив тендер на реконструкцію цієї площі, який виграло ТОВ "РЕСУРС-МОНОЛІТ". Загальна сума тендеру становила 8 мільйонів 111 тисяч гривень.

Соборна площа в Павлограді / скріншот з відео

У період з січня по березень 2020 року одним із співвласників фірми-переможця був Ярмаш Олексій Ігорович. З березня цього ж року товариство встигло зробити висновок 9 договорів з Департаментом житлово-комунального господарства та будівництва Дніпропетровської ОДА на загальну суму 147 мільйонів 846 тисяч гривень.

Через кілька місяців, 24 червня 2020 року, той же колишній співвласник ТОВ "РЕСУРС-МОНОЛІТ" подав заявку в кандидати на посаду директора Департаменту капітального будівництва Дніпропетровської ОДА.

Популярні новини зараз
Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами" Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити
Показати ще

Журналісти вирішили з'ясувати детальніше про загадковій фірмі, а також про її колишнього співвласника. Вони звернулися до відповідного департаменту, директором якого хоче стати Ярмаш, однак там відмовилися надавати інформацію про цю людину, порадивши звернутися безпосередньо до Дніпропетровської ОДА.

Тендер на реконструкцію Соборної площі / скріншот з відео

Тендер на реконструкцію Соборної площі / скріншот з відео

Прибувши за адресою, який вказаний як фізичний в контактній інформації про фірму, журналісти не змогли знайти ні вказаного кабінету, ні людей, які що-небудь про це знають. А номери телефонів, які вказані в контактній інформації, є недійсними.

І тим не менш, Дніпропетровська ОДА кому-то повинна заплатити 147 мільйонів гривень. Але кому платити, якщо фірми не існує? І коли все ж завершитися довгоочікувана реконструкція Соборної площі в Павлограді? На ці питання до цих пір немає відповіді.

Нагадаємо, що у Новомосковську з'явився новий арт-об'єкт в честь Дня металурга.

Як повідомляв портал Знай.иа Борис Філатов прокоментував передвиборну гонку.

Також Знай.иа писав, що одіозний олігарх Ігор Коломойський намагається висунути на посаду мера Дніпра Максима Бужанського.