В Дніпропетровській області зафіксували спалах коронавіруса COVID-19 серед священнослужителів. Відповідну інформацію надала прес-служба Дніпропетровської обласної ради.

Повідомляється, що станом на 21 липня в Дніпропетровській області зафіксували 36 випадків захворювання коронавірусом, 29 з яких в місті Дніпро. Фахівці ГУ "Дніпропетровський обласний лабораторний центр Моз України" провели епідеміологічне розслідування, в ході якого встановили 15 священнослужителів, інфікованих COVID-19. З них 6 осіб були госпіталізовані, решта знаходяться в самоізоляції.

У Дніпропетровській області на коронавірус захворіло 15 священиків / скріншот з відео

У зв'язку з цим було проведено розслідування на встановлення кола контактних осіб з зараженими. Всього встановлено 29 осіб, 9 з яких – інфіковані. На даний момент фахівці продовжують визначати контактних осіб, а також проводити дезінфекцію релігійних організацій.

"На жаль, існує негативний досвід, коли в релігійних організаціях вже виникали спалахи, які призводили до тяжких наслідків і значному поширенню хвороби. Тому ми звертаємося до керівників усіх релігійних організацій забезпечити проведення протиепідемічних заходів: використовувати засоби індивідуального захисту, хворих священнослужителів відсторонити від контактів з оточуючими в рамках процедури самоізоляції, яка є обов'язковою, проводити очищення і поточну дезінфекцію приміщень, рекомендується проводити релігійні заходи або на відкритому повітрі або за умови перебування не більше однієї людини на 5 кв. м.", - Святослав Олійник, голова Дніпропетровської обласної ради.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Нагадаємо, що у Дніпрі чоловік перевіряє громадські місця на дотримання карантину.

Як повідомляв портал Знай.иа на Закарпаття посилять карантин.

Також Знай.иа писав, що львівські медики розкрили правду про боротьбу з вірусом.