Дніпряни все частіше стали помічати в річці морських жителів, що не на жарт їх турбує. Про нове "нашестя медуз" розповіла мешканка міста Оксана Олейнікова в Facebook.

Як написала Оксана, під час поїздки на дачу в річці Дніпро вона виявила невластивих для річки істот – медуз. Це її сильно насторожило, оскільки раніше морських мешканців в Дніпрі ніколи не зустрічала, а тепер вони плавають у ньому буквально зграями.

Geplaatst door Оксана Олейникова op Zondag 12 juli 2020

Вперше медуз у Дніпрі вона помітила ще 13 липня. Вона зняла невеликі скупчення істот в річці на камеру і розповіла, що нарахувала близько двох десятків. Але через тиждень ситуація повторилася – на тому ж місці в річці Дніпро вона виявила все тих же медуз, тільки їх було в рази більше.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Залишилось два дні: українців попереджають востаннє Київ під загрозою віялових відключень світла: ситуація "контрольована", але не дуже Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

"Медузи наступають)) минулого тижня були одиниці, на цій - десятки, наступного боюся вже будуть сотні(( сподіваюся, хоч рости не будуть((" – пише Оксана.

Дніпрянка показала медуз в річці / фото: Оксана Олейнікова в Facebook

Geplaatst door Оксана Олейникова op Zondag 19 juli 2020

За словами фахівця, еколога-біолога Віктора Мільвуса, боятися медуз не варто. У серпні їх буде більше.

"Судячи з відео, яке виклали в соцмережі, це медуза-хрестовик. Вона зустрічається в річці Дніпро і в річці Самара ще з 80-х років минулого сторіччя. У цьому немає ніякої аномалії, що боятися в жодному разі не треба", — прокоментував еколог.

Нагадаємо, що дніпрянин зловив на гачок рідкісну рибу.

Як повідомляв портал Знай.иа поліцейські з Дніпра відшукали господиню кота, якого збила машина.

Також Знай.иа писав, що в Дніпрі двоє цуценят забрели на будівництво і потрапили в гарячу смолу.