У Дніпрі місцева жителька помітила комаха, схожа на бджолу, тільки в рази більше. Детальніше про це розповідає видання "Дніпровська панорама", посилаючись на слова експертів.

Повідомляється, що нещодавно жителька помітила незвичайних комах на вулиці Юрія Савченка. Зовні воно схоже на бджолу, тільки його розміри були рівні приблизно спичечному коробку. Фахівці в області ботаніки та біології розповіли, що це істоти і наскільки вони небезпечні для людини.

У Дніпрі виявили бджолу-гіганта / фото: Дніпровська панорама

За словами біолога Віктора Мильвуса, зазначене тварина є сколией четырехточечной. Вона абсолютно безпечна, якщо її не дратувати і не намагатися взяти в руки. Комаха не агресивно стосовно до людини, а щоб воно напало, доведеться сильно постаратися. Сколія відноситься до рідкісних комах і занесена в Червону книгу.

Директор ботсаду ДНУ Анатолій Кабар також прокоментував ситуацію:

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

"Летючі монстри заводяться в купі тирси і трухлявих пнів, де живуть личинки жуків-носорогів, хрущів, бронзовок. Вони в них відкладають яйця, з яких виходять личинки, що з'їдають господарів. Це — гігантські наїзники!"

У Дніпрі виявили бджолу-гіганта / фото: Дніпровська панорама

Доцент кафедри зоології та екології ДНУ Віктор Гассо підтвердив слова свого колеги і розповів, що сколії останнім часом стали зустрічатися все частіше.

Страхітлива зовнішність сколії насправді тільки гадана, вони досить миролюбні, їх навіть можна ловити руками за крила. Вони в принципі не нападають на людей і використовують свою зброю тільки в разі крайньої необхідності.

Для людини її отрута набагато слабкіше отрути звичайних ос. Однак бувають різні випадки.

Нагадаємо, що у центрі Дніпра рибалка зловив 4-кілограмового коропа.

Як повідомляв портал Знай.иа в Дніпрі виявили прісноводних медуз.

Також Знай.иа писав, що під Дніпром жінка виростила екзотичний сад.